Over W&P

Renate Jasinta's Foto

Leuk dat je meer wilt weten over Watch and Play! Mijn naam is Renate Jasinta en deze blog is ontstaan door mijn hobby: films kijken en gamen.

Ik ben zoveel met films en games bezig dat ik hier graag iets mee wilde doen. Al een tijdje wilde ik graag mijn eigen blog starten over één van de vele hobby’s die ik heb maar ik maakte nooit een keuze over wat. Uiteindelijk koos ik voor de hobby waar ik het meeste tijd insteek… films en games! Ik wil graag mijn ervaringen, gevoelens, kennis etc. hierover met jullie delen . And then… Watch and Play was born!

Films

In mijn jeugd heb ik veel televisie gekeken (nu nog veel meer trouwens…). De films die ik vroeger heb gezien kan ik me na al die jaren nog herinneren! Niet echt heel erg bijzonder maar als ik titels van films hoor, weet ik vaak precies hoe de film gaat. En dit geldt voor denk ik wel honderden films. Ik kan je dan ook enthousiast het hele verhaal van alle films die ik heb gezien vertellen (don’t worry, ik doe niet aan spoilers!). Dit is een soort tic, talent, mankement, of hoe je het ook noemt, waar ik wel blij mee ben. Ik zou wel blijer zijn als ik me alles voor school zou herinneren ! Familie en vrienden komen dan ook vaak bij mij terecht voor filmadvies, haha.

Favoriete genre: Ik ben gek op actiefilms maar ook op thrillers. Vooral die thrillers die je echt aan denken zet. Niet aan het denken zet over het zin van leven maar meer over wat er allemaal aan de hand is. Het is dan totaal niet voorspelbaar wat er nog zal komen. Daar hou ik van! Maar ik geniet ook wel van animatiefilms zoals Up!, Madagascar of Wreck-it Ralph.
Favoriete film: Die heb ik eigenlijk niet. Ik heb geen all-time favorite. Het verandert namelijk elke keer.
Favoriete acteur: Op dit moment is het Tom Hardy! Hij ziet er goed uit maar speelt ook in goede films.

Games

Al vrij vroeg kwam ik in aanraking met games. Het begon met computers en uiteraard consoles. Ik kan me nog herinneren dat we ooit een Sega Saturn hadden maar die was kapot gegaan. Ik wilde zo graag spelen maar niemand kon het fixen. Ik was er echt kapot van, haha.

Vroeger werkte het spelen op consoles niet zo soepel als nu. Ik herinner mij nog dat ik samen met mijn broer Rad van Fortuin met Hans Kazan aan het spelen was. Het was aangesloten aan de televisie en het haperde aan alle kanten. Het liep zo vaak vast! Maar toch bleef het leuk. Het spel bleef nog vast zitten tijdens een soort intro. Je hoorde dan Hans de hele tijd zeggen:“We gaan luisteren. We gaan luisteren.” En dit bleef dan 5 minuten lang duur gaan. We konden er ons toch nog mee vermaken! En nu kan ik helemaal losgaan met al die verschillende consoles!

Favoriete console: Met de Kerst heb ik van mijn lieve broer een Nintendo 3DS gekregen. Nooit had ik gedacht dat ik ooit 3D spellen zou spelen! Ik ben ook helemaal verliefd op mijn 3DS!
Favoriete game: Op dit moment is dat toch wel Luigi’s Mansion 2 voor de 3DS. Echt een leuke nieuwe gameplay! En het ziet er ook erg goed (en schattig!!!) uit.

Labels

Elke game en film die ik review zal ik een label geven. Het ziet er dan uit als een grote blauwe label (logisch!) en dat geeft dan kort aan wat voor een soort film het is. Althans, wat ik vind dat het is. Aan mij wordt vaak gevraagd welke film er gekeken moet worden of welke in aanraad. Maar dat is dus voor iedere keer iets anders. Nu geef ik er een label aan zodat je makkelijk een film kunt kiezen voor bijvoorbeeld een echte bro’s night of juist een romantisch avondje. Je hoeft natuurlijk de labels niet te volgen. Je kunt ook gewoon de reviews lezen natuurlijk !