FILMS: CREEPY

FILMS: CREEPY

World War Z

Een film over zombies is niet echt mijn ding. Maar… ik hou er wel van als het een beetje anders is dan de rest. Films met domme zombies of met enge zombiemonsters trekken mijn aandacht niet echt. Bij World War Z zag ik in de trailer al dat het over een ander “zombiesoort” gaat. Spannend! Met zwetende handjes ging ik naar de bios…

Our war has just begun

Ik hou niet echt van horrorfilms tenzij er een spannend en goed verhaal achter zit. Eenmaal in de bioscoopzaal begon ik wel een beetje spijt te krijgen. Horrorfilms kijk ik liever veilig op de bank zodat ik makkelijk weg kan kijken of zelfs de film kan doorspoelen (geluid uitzetten werkt ook goed!). Nu moest ik wel met mijn 3D-brilletje naar de zombies kijken op het enorme beeldscherm voor me… *slik!* Er was geen weg meer terug.


Gerry en zijn happy family

In World War Z raakt de wereld geïnfecteerd door een mysterieus virus waardoor mensen veranderen in agressieve zombies. De film begint met het introduceren van Gerry Lane (Brad Pitt) en zijn gezin. Ze zijn zo een typisch Amerikaans happy family. Er is niet veel tijd om ze goed te leren kennen maar je merkt wel goed op wat de rol is van elk ouder in het gezin.

Het gezinnetje rijdt rond in het centrum totdat ze vastzitten in het verkeer. Er is een enorme oponthoud maar het is niet meteen duidelijk waarom. Beetje bij beetje begint de chaos te verspreiden. Je ziet mensen rondrennen met af en toe een zombie tussen de menigte in. En dan begint de actieheld in vader Gerry naar boven te komen. Wegwezen hier!

If you can fight, fight

Thierry Omutoni (Fana Mokoena) is een oude vriend van Gerry. Hij belt hem op om ervoor te zorgen dat Gerry en zijn gezin in veiligheid worden gebracht. Er wordt een pick-up moment en plek afgesproken en het gezin gaat samen een eng avontuur aan. Ze vechten zich een weg door de chaos in de stad om het zo lang mogelijk te overleven tot de drop-off. Ze vluchten een donker en verlaten gebouw in om te kunnen schuilen. Door Gerry zijn dochter komen ze bij een Spaans gezin thuis. Tomas is het zoontje van het Spaanse gezin en treedt op als tolk. Er wordt goed voor Gerry’s familie gezorgd. Ze kunnen hier veilig schuilen tot de pick-up.


Gerry rent weg voor Tomas zijn vader

De ochtend erna zie je ze ontwaken. Gerry probeert het Spaanse gezin over te halen om mee te gaan maar tevergeefs. Ze gaan zonder hun verder. Na hun vertrek komen de zombies weer in actie. Ze hebben het huis van Tomas en zijn familie gevonden. Op het dak is gelukkig de helikopter te zien. Gerry stuurt zijn gezin voorop om de helikopter te betreden. Echter komen er nog zombies toch nog bij het dak! Een scène waarbij ik toch wel een traantje moest wegpinken. Tomas rent naar boven richting de helikopter. Wat je daarna ziet is dat Tomas zijn vader een zombie geworden is en Gerry aanvalt. Arme Tomas had de rest van zijn familie dus verloren .

Mother Nature is a serial killer

Nadat Gerry heeft gevochten om zijn gezin en zichzelf veilig de helikopter in te krijgen wordt duidelijk waarom juist Gerry wordt gered. Ze komen aan op de U.S. Navy basis op een enorme boot. Zombies kunnen nou eenmaal niet zwemmen Gelukkig! Op de boot wordt verteld dat er een (erg jonge) viroloog op zoek wilt gaan naar een vaccin. Gerry is de gelukkige die mee mag met het team en de viroloog naar Jerusalem. Terwijl Gerry zijn gezin achterblijft op de boot gaat hij op zoek naar de oplossing!

Vanaf dat moment begint het echte avontuur. Omdat Karin achterblijft met de kinderen krijgt ze van Gerry een (simpele!) telefoon. Zo houden ze toch nog contact met elkaar en blijft het een beetje dragelijk voor Karin om haar man te laten gaan. Dit speelt uiteraard een belangrijke rol. Het gezin mag alleen maar op de boot achterblijven omdat Gerry op zoek gaat naar een vaccin. Typisch! Altijd wordt er gebruik gemaakt van liefde .

Mijn favorieten…

Tijdens de film was ik erg druk bezig om niet bang te zijn. Ik ben dan erg zenuwachtig en probeer af en toe stiekem weg te kijken. Ondanks dat ik de film beetje eng vond, heb ik toch nog goed opgelet. Bij deze mijn favorieten:

Favoriete karakter: Het was erg moeilijk om een favoriete karakter te hebben. Ik vond Tomas zo schattig maar die heeft niet zo een grote rol. Ik hou het dan op Gerry, Brad Pitt, omdat hij toch wel weer de stoere vader is die de wereld redt.

Ssssssssttt… Gerry hoort een geheimpje

Favoriete scène: De scène speelt zich af in Jeruzalem. Heel Jeruzalem is veilig en wel vanwege de grote muren om hun stadje. Deze scène is mijn favoriete stukje omdat je ziet dat het stadje het zo lang heeft volgehouden om de zombies buiten te houden. En dat het zomaar ineens volledig mis kan gaan en bijna iedereen doodgaat. En het is niet mijn favoriet omdat ik het grappig vind maar eerder mooi omdat je vanaf dat moment Segen (Daniella Kertesz) leert kennen.


Jeruzalem’s muren vs. de zombies

WAP Label: Creepy

Ik geef de film de label: Creepy. De zenuwen tijdens de aankomende schrikmomentjes waren het zeker wel waard. Het was af en toe wel eng maar het verhaal erachter vond ik erg spannend. Het is geen typische horror-film waarin je constant het gevoel hebt dat je gaat schrikken. Er is genoeg actie maar zelfs ook drama. De film vind ik zo goed opgebouwd waardoor ik op het puntje van mijn stoel bleef zitten.

Ik was ook erg benieuwd naar het einde! Bij de meeste de-wereld-vergaat-films valt het einde erg tegen. Bij World War Z sluit het einde toch wel echt het verhaal goed af. Nu kan ik weer een top-film van de lijst afstrepen!

Zat jij ook op het puntje van je stoel? Of vond je de film niet zo spannend?

Leave a comment to World War Z

  1. Ik wil deze film stiekem toch ook wel zien, ook al hou ik helemaaaal niet van creepy films. Ik kijk hem wel gewoon thuis, geluid uit en tussen mn vingers door :P

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>