GAMES: I'M HOOKED!

GAMES: I'M HOOKED!

3DS Animal Crossing: New Leaf

De laatste tijd ben ik nogal met hetzelfde bezig namelijk… Animal Crossing spelen. Ik word wakker, pak mijn 3DS, onderhoud mijn stadje, ga naar mijn werk, kom thuis en de 3DS gaat meteen weer aan. Zo zag mijn dagelijkse routine de afgelopen weken eruit. Maar het is wel de moeite waard!

Burgemeester Renate

Op de Nintendo DS is al eens eerder een versie uitgekomen van Animal Crossing namelijk Wild World. Voor dit spel had ik de Nintendo DS gekocht (helaas is die gestolen ) en ik was echt meteen verslaafd! Daarom wist ik dat ik New Leaf echt meteen moest hebben. De nieuwe features en meer vrijheid maakt het spel nog leuker en nog meer verslavend.

Het spel is tijdsgebonden. Dit betekent dat als het bij jou 7 uur s’avonds is, het dan in jouw stadje uiteraard ook 7 uur s’avond is (mits je aan time-travelen doen). Is het zomer bij jou? Dan is het ook zomer in je stadje! Erg leuk dus!

Isabelle Town Hall

Isabelle figurine met de “Town Hall”

In New Leaf ben jij de burgemeester van jouw stadje. Door een fout wordt je gezien als burgemeester… maar wie wilt dat nou niet zijn? Je mag dus van alles bepalen en regelen voor jezelf en je bewoners. Je assistent is het lieve hondje Isabelle. Bij haar kun je terecht voor vragen maar ook als je iets wilt regelen.

Isabelle en de bewoners

Je komt als eerste in aanraking met Rover de kat. Je ontmoet hem in de trein en hij stelt je een hoop vragen (Wie, wat, waar?!) die je uiteindelijk brengen bij je stadje. De manier waarop je de vragen beantwoord zijn ook van invloed op hoe je eruit komt te zien. Als je van verrassingen houdt dan raad ik je aan om gewoon lekker de vragen te beantwoorden. Maar als je hier niet van houdt, neem dan een kijkje op deze Face Guide. Dan kan je van te voren bepalen welke uiterlijk je voor je poppetje wilt kiezen .

snow

Welkomstcomité in de sneeuw!

Eenmaal aangekomen in je eigen benoemd stadje, word je begroet door Isabelle en een aantal bewoners. Deze bewoners zijn random en er je kunt er in totaal 10 in je stadje laten wonen. Je bent trouwens de enige die eruit ziet als een mens want de rest zijn allemaal (lieve, enge, stoere, gekke etc.) dieren. Hier is een lijst te vinden van alles bewoners.

Shop ’til you drop!

Je hebt vaste bewoners die een eigen winkel hebben. Ze slapen ook volgens mij altijd in hun winkel want je vindt ze nooit rondlopen in je stadje. Je begint met Re-Tail van Reese en Cyrus het alpacastelletje. Het is een tweedehands winkeltje waar je je spullen te koop kunt zetten maar ook van alles direct aan Reese kunt verkopen zo aan je Bells (geld) te komen. Bewoners kunnen ook hun spullen te koop zetten en die kun jij dan ook van hun kopen.

Bij Cyrus kun je terecht om je meubels te laten pimpen. Je betaalt hier wel voor maar het is vaak niet zo duur. De eerste week zul je Cyrus alleen slapend zien maar daarna zal hij ontwaken en je zijn service aanbieden. Als je bij hem aankomt met een meubelstuk dan stelt hij je een aantal vragen. Je kunt dus bijvoorbeeld de kleur van je kast laten veranderen of de afbeelding op een bord. Na een half uur kun je je gepimpte meubel weer ophalen!

mainstreet

Rondrennen in Main Street

Dan heb je nog in de Main Street (een aparte winkelstraat). Hier vind je Tom Nook de wasbeer waarbij je alles voor je huis kunt regelen. Je begint met een tentje en bij Tom kun je je tentje uitbreiden tot een huis. Je krijgt dan een lening en die kan je op je dooie gemak afbetalen. Zodra je je eerste lening hebt afbetaald, heb je de volgende dag een huisje. Vanaf dat moment kun je je huis uitbreiden (kelder, extra kamers, tweede verdieping etc.). Ook kun je nu in New Leaf de buitenkant van je huis helemaal pimpen!

Je vindt er ook een museum die wordt beheerd door Blathers de uil. Bij hem kun je je verzameling insecten, vissen, fossielen en kunst kwijt. Verder heb je nog de winkel van de Able Sister’s waar je kleding kunt kopen, Nookington’s van de wasbeertweeling Timmy & Tommy waar je meubels kunt kopen, een fotohokje, postkantoor met Pelly en Phylis de pelicaanzusjes. Uiteraard kun je in dit spel de Main Street uitbreiden met nog andere winkels!

Big pimping!

Link

Een player gekleed als Link met exclusieve items

Al eerder vertelde ik over het pimpen van je meubels. In New Leaf is dit niet het enige dat je kunt pimpen. Bijna alles aan te passen/upgraden. Ik heb voor mij de grootste punten even kort op een rijtje gezet:

Pimpen

 • Meubels: Je kunt dus bij Re-Tail bij Cyrus je meubels laten veranderen van kleur/patroon.
 • Kapsel: Bij Shampoodle kun je je kapsel en je haarkleur veranderen.
 • Kleding: Bij de Able Sisters kun je je eigen designs maken. Maar ook kun je designs van anderen dragen. Het delen van kleding designs gaat via QR codes.
 • Exterieur huis: Je huis kun je er maar zo uit laten zien als je wilt. Wil je in een kasteel wonen? Prima! Ga dan bij Tom Nook langs en die zorgt er voor (in ruil voor veel Bells! ).

Bewoners

Een aantal bewoners met een eigen winkel bij elkaar.

Upgraden

 • Museum: Het museum kan worden uitgebreid met een tweede verdieping. Het zusje van Blathers kun je daar dan vinden. Op deze verdieping kun je je eigen zaal huren en alles wat je maar wilt tentoonstellen.
 • Kicks: Een aanvulling op de Able Sister’s kledingwinkel. Je kunt bij Kicks schoenen en sokken kopen.
 • Nookington’s: De zoontjes van Tom Nook, Timmy en Tommy, beheren deze winkel. Ook deze winkel kan ge-upgrade worden!
 • Shampoodle: Nog een aanvulling op de Able Sister’s kledingwinkel. Dit is de kapper waar je je kapsel kunt veranderen.

Public projects

Voorbeelden van publieke projecten

Het is echt teveel om op te noemen. Het is namelijk ook mogelijk om je stadje op te pimpen door publieke projecten. Deze projecten worden door bewoners aangevraagd zoals een lantaarnpaal, bankje en een fontein. Maar ook kunnen nieuwe winkelbeheerders een project aanvragen. Dr. Shrunk kan langskomen om Club LOL aan te vragen. Maar zo zijn er nog veel meer projecten die aangevraagd kunnen worden. Op de Wiki kun je lezen hoe je winkels upgrade en hoe je aan bepaalde projecten kunt komen.

Waar te beginnen?

Gefeliciteerd! Je bent burgemeester van je stadje ;-) En al vanaf dag 1 komt er zoveel op je af. Je wilt en moet van alles doen. Ik wist al van te voren dat je van alles kunt bereiken en moet verzamelen dus ik heb me goed ingelezen. Dit hoeft natuurlijk niet maar ik vond dat wel erg fijn. Ik had snel het gevoel dat ik iets zou missen omdat ik zoveel vrijheid heb. Er zijn een aantal stappen die handig zijn om dagelijks te doen:

Zo weinig mogelijk rennen: Het is wel handig om te weten dat als je constant rondrent je het gras kapot rent. Dit kan wel worden hersteld maar dat duurt even. Het is een spel dat echt tijd nodig heeft dus probeer het zo rustig mogelijk aan te doen. Rondrennen hoeft dus eigenlijk niet ;-)
Praat met Isabelle en met Sable: Isabelle geeft je tips voor wat je moet doen. Maar soms geeft ze je ook handige tools of exotisch fruit.
Sable is het hardwerkend en stille egel in de hoek linksachter. Als je vaak met haar praat krijg je er ook wat leuks voor terug!
Besteed aandacht aan je bewoners: Praat af en toe met ze. Een paar keer op een dag is goed. Ze nodigen je dan soms uit bij hun thuis of bij jou thuis. Of ze hebben een verzoekje voor je. Vaak wordt je beloond met een leuk cadeau!

Chillen

Even chillen met de bewoners

Koop gelukskoekjes bij Nookington’s:Elke dag worden de items in de winkel vernieuwd. Koop dus elke dag een gelukskoekje als je van exclusieve items houdt. Een gelukskoekje kost 2 play coins. Je kunt deze krijgen door met je 3DS in sleep-mode rond te lopen.
Neem de tijd: Ik heb vaak wel de neiging om alles snel te bereiken. Maar dat is in dit spel niet mogelijk. Neem de tijd want sneller gaat niet tenzij je time-travelt.
Lees de wiki: Ik vond het erg prettig om af en toe de wiki te lezen. Je kunt namelijk zoveel doen dat je het soms even niet meer weet. Op de wiki staan handige guides en how-to’s maar ook zie je wat je allemaal kunt verzamelen zoals kleding, vissen, meubels etc.

WAP Label: I’m hooked!

Het leuke aan New Leaf is dat je echt alles kunt doen. Je mag zelf bepalen wat je wilt doen en daardoor blijft het een uitdaging. Het is soms wel tijdrovend omdat je bijvoorbeeld 100.000 Bells wilt verdienen. Dat betekent dat je soms uren aan het vissen en vangen bent. Je kunt je helemaal storten op het compleet maken van het museum, het mooi maken van je stadje, vrienden maken enz.

Bootje varenVissen

Haaien vangen op het eiland.

Er hangt een hele leuke community omheen. Je kunt namelijk Friend Codes uitwisselen zodat je elkaar’s stadje kunt bezoeken. Maar je kunt ook van alles ruilen met elkaar. Je hebt Facebook pagina’s, marktplaats-achtige-fora, tumblr pagina’s… noem maar op! Het is erg sociaal ;-) Ik ben dus echt hooked aan dit spel!

Wat vind jij van de vrijheid die je krijgt? Is dit echt iets voor jou of vind je het teveel van het goede?

Leave a comment to 3DS Animal Crossing: New Leaf

 1. Ik HOU van dit spel haha! Jij bent wel echt al heel "ver", ik ben echt nog een noobje met een klein huisje. Ik vind het in dit spel het leukst om alles te verzamelen, ik moet en zal mijn museum helemaal vullen! ;-)

  • Echt een tijdrovend spel he? Ik heb de afgelopen 3 weken het spel niet aangeraakt dus ik ben erg benieuwd hoe mijn stadje eruit ziet, haha.

 2. Mijn zusje speelt dit altijd, zo'n schattig spel!

  • Alles ziet er inderdaad echt zo schattig uit :-) En je kunt je poppetje zo schattig mogelijk eruit laten zien! Dat de bewoners nou allemaal lieve diertjes zijn maakt het natuurlijk ook wéér een stuk schattiger!

 3. Omg Animal Crossing Wild World had ik vroeger op de Nintendo DS!! Was inderdaad heel verslavend, en als ik een tijd niet gespeeld had lag er weer overal onkruid en waren die bewoners verbaast waarom ik zo lang weg was, haha. Super leuk dat je een blog hebt over games en films! Ik ben je meteen gaan volgen op BlogLovin'.

  • Ja, die was echt leuk he? Daar was ik echt uren mee zoet! Je kon op een gegeven moment ook save-games van anderen bekijken. Die hadden dan bijvoorbeeld super veel geld of kleding enzo. Thanks voor het volgen! :-)

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>