FILMS: FUNNY NIGHT

FILMS: FUNNY NIGHT

Wreck-it Ralph

Wreck-it Ralph: een film die al vanaf november vorig jaar op mijn watch list staat. Nog niet eerder had ik de kans gekregen om de film te kijken maar gisteren was het eindelijk zo ver! Nu kan ik de film van mijn lijstje afstrepen.

I’m going to wreck it!

Arcadehal Fix-it Felix!

Fix-it Felix in de arcadehal

De trailer werd uitgebracht in november 2012 en maakte mij toen erg nieuwsgierig (en ongeduldig). Ik zag namelijk een aantal karakters voorbij gaan die bij mij nostalgische gevoelens opwekten. En… het was eindelijk een film dat over arcade games ging. Waarom ook niet? Bijna alles wordt al verfilmd. Het verbaast me dat dit niet eerder bedacht is. Maar goed, ik kon niet wachten om de film te zien .

De film begint met Ralph, de hoofdrolspeler, die vertelt over zijn leven. Hij speelt de “bad guy” in het spel Fix-it Felix Jr. Het spel is overigens echt leuk! Het is net zoals de spellen van vroeger maar uiteraard in een modern jasje. Ik zag mezelf al dat spel spelen en bij mijn moeder om meer muntjes bedelen, haha . Heerlijk hoe je vroeger zo makkelijk vermaakt kon worden.

Fix-it Felix Fix-it Felix

Ralph “wrecks” en Felix “fixt”!

Ralph twijfelt over zijn rol als “bad guy”. Hij merkt dat Felix wordt aanbeden door de bewoners genaamd “Nicelanders”. En Ralph zelf? Die wordt niet eens uitgenodigd als er een feestje in het gebouw is. Ralph gaat vervolgens op zoek naar een nieuw doel in zijn leven. Hij wilt dan weten hoe het is om een keertje een “good guy” te zijn. Felix ontvangt altijd een medaille voor zijn goede werk. Ralph ziet dit als een symbool voor een “good guy”. Hij gaat op zoek naar zijn eigen medaille.

Als de arcadehal sluit komen alle karakters samen op het “Game Central Station”. Dit is het station waar je ook de leuke karakters van oude arcadegames ziet lopen zoals Q-bert en Chun Li. In de film zie je sommige karakters wat uitgebreider. Op het “Game Central Station” kun je ook naar andere arcadegames lopen alleen staat er wel voor elke poort een bewaker.

Wreck-It-Ralph-Sugar-Rush-Wallpaper

Ralph belandt in spel “Sugar Rush”

Ralph denkt zijn medaille in een andere game te vinden. Zo ontmoet hij Sgt. Calhoun in het spel “Hero’s Duty”. Zij is een pittige tante die een team leidt om de Cy-bugs te verslaan. In een ander spel genaamd “Sugar Rush” ontmoet hij Vanellope Von Schweetz. Een schattig meisje met een apart karakter. “Sugar Rush” is een racespel dat zich afspeelt in een land vol zoetigheid. Samen met Vanellope gaat hij het avontuur aan! De rest zal ik natuurlijk niet verklappen .

Mijn favorieten…

De film vond ik geweldig om te zien. Ik voelde me wel een klein kind tijdens het kijken van de film. Vooral omdat mijn vriend er eigenlijk een beetje verveeld naast zat. Maar het maakte niet uit want ik was blij dat ik de film heb gezien. Een echte feel-good-movie die je gewoon samen met je kind(eren) of zelfs vrienden kunt kijken.

Disco inferno!

Felix en de Nicelanders op de dansvloer!

De animatie van de film ziet er goed uit. Af en toe zoetsappig maar dat moet ook wel als het ook om arcadegames gaat zoals “Sugar Rush”. Een leuk detail van de film is hoe de “Nicelanders” bewegen. Ze bewegen niet vloeiend zoals Ralph of Felix maar ze bewegen heel pixelachtig. Dat geeft het echt een grappig effect. Mijn ogen werden er af en toe wel knettergek van. Maar het voegde wel wat leuks toe aan de film.

Favoriete karakter: Mijn favoriet is natuurlijk Vanellope! Een super schattig uitziend meisje maar toch lekker gek is. Ze is niet te lief en houdt van stoere dingen. Dat ze af en toe een “glitch” heeft maakt haar nog leuker!

Vanellope Von Schweetz
Favoriete scène: Het stukje dat ik graag met jullie wil delen is een scène dat zich afspeelt in Sugar Rush. Felix is op zoek naar Ralph samen met Sgt. Calhoun. Ze komen dan terecht in een soort modderpoel. Van boven worden ze aangevallen door gekke snoepjes. De manier waarop ze elkaar redden is hilarisch! Hieronder kun je mijn favoriete scène bekijken:

WAP Label: Funny Night

Ik geef de film de label: Funny Night. De film is echt leuk om samen met je vriend/vriendin of zelfs een groep vrienden te kijken. Hij is zeker geschikt om met je kids te kijken . Ik heb me in ieder geval vermaakt!

Om deze review af te sluiten wilde ik nog een plaatje met jullie delen die ik op het internet tegen kwam. Ik heb tegenwoordig meer het idee dat de personages in een animatiefilm vaak worden gebaseerd op acteurs die de stemmen inspreken.

Wreckitralphkarakters

Grappig he? Ze lijken wel echt een beetje op hun personage. Ik heb de hoofdrolspelers even naast elkaar gezet. Klik hier voor meer personages en hun stemacteurs.

Wat vind jij van de film? Is het een aanrader of viel het erg tegen? Ik hoor graag jouw mening!

Leave a comment to Wreck-it Ralph

  1. Jaa deze gaat op mijn watch-list:D Het feit dat ze de woordgrap nesQUIK-SAND erin hebben is al genoeg haha!
    Leuk dat je blog nu echt in werking is trouwens:D

    • Heey! Het is zeker een film die je nog moet kijken. Ik ging echt helemaal los tijdens dat nesquik-sand stukje. Denk ook wel dat het wat voor jou is :)

  2. Wat een toffe site heb je! Ik heb hier al veel over gehoord en ben hem ondertussen aan het downloaden. Je review heeft me in ieder geval overgehaald om hem eens te kijken :D

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>