GAMES: I'M HOOKED!

GAMES: I'M HOOKED!

3DS: Luigi’s Mansion 2

“Hellooooooo??” Een vraag die Luigi angstig vraagt voordat hij een kamer ingaat. Arme Luigi! In de landhuizen vol met spoken is hij de bange held. Samen met Luigi ging ik het avontuur aan! Kom maar op spoken. We lusten jullie rauw !

I do it!

Ik ben een fan van alle Mario spellen en ik heb ze eigenlijk ook (bijna) allemaal gespeeld. Toen ik zag dat Luigi zijn eigen spel voor de 3DS kreeg was ik erg benieuwd. De gameplay zag ik al snel voorbij gaan op internet en toen wist ik het… Ik moet het spel spelen!

Professor E Gadd

Gekke Professor E. Gadd in paniek!

Het spel begint met het uitleggen wat er precies aan de hand is (zoals eigenlijk met alle spellen en films). Ik had het eerste deel nog nooit gespeeld dus ik wist niet wat het verhaal achter het spel was. Je ziet dat Professor E. Gadd aan het werk is in zijn laboratorium. Hij bestudeert de spoken die in “Evershade Valley” rond vliegen. King Boo maakt de “Dark Moon” kapot waardoor de spoken in het gebied helemaal doordraaien. En dan is het tijd voor Luigi om te helpen. Hij mag de gevallen “Dark Moon” fragmenten bij elkaar zoeken in de verschillende landhuizen in “Evershade Valley”.

Luigi map

Touchscreen van de 3DS laat een kaart zien van de omgeving

Er zijn 5 landhuizen die Luigi moet onderzoeken. Professor E. Gadd scant vanaf zijn lab of er onderdelen te vinden zijn in het landhuis en laat dat dan aan Luigi op zijn eigen mooie “Nintendo DS” zien. Hiermee kan Luigi met de professor bellen en de omgeving van het landhuis bekijken.

Spoken opzuigen!

Poltergust 5000

Luigi vindt de Poltergust 5000

In het eerste landhuis heeft de professor een mooie stofzuiger voor Luigi klaar staan: de Poltergust 5000. Hiermee kan Luigi de vervelende spoken opzuigen. Maar daar is het niet alleen goed voor! Je kunt hiermee ook muntjes, goudstukken en van alles en nog wat opzuigen. Als vrouw zijnde was het best vervelend want ik wilde telkens alles met mijn stofzuiger schoonmaken. Elke stofje en spinnenwebje liet ik Luigi opzuigen (ook als het niks opleverde…)

Geest vangen Luigi tafelkleed

Luigi leeft zich uit

Naast dat ik alles probeerde schoon te maken, had ik toch wel erg veel spoken gevangen. Gewapend met de Poltergust 5000 en een speciale zaklamp liet ik Luigi rondlopen. Hoe je dan een spook vangt? Dat werkt zo! Je flitst ze met je zaklamp zodat ze de kluts kwijtraken en vervolgens zuig je ze op met je stofzuiger. Het klinkt simpel en dat is het ook. Maar dat is alleen in het begin zo. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het vangen van de spoken wordt. Dat zorgde er voor mij voor dat ik echt tot het einde wilde door blijven spelen. Je hebt niet het idee dat je alleen maar hetzelfde aan het doen bent.

Luigi multiplayer

Met z’n allen achter de spoken aan!

Luigi’s Mansion 2 heeft een leuke multiplayer. Althans, dat heb ik alleen maar gezien op video’s op YouTube. Ik heb niet zoveel vrienden … (met een 3DS, hihi). Het leuke van de multiplayer-modus is dat je vrienden niet per se Luigi’s Mansion 2 hoeven te kopen. Je kunt het samen spelen via Wi-Fi of download play.

Mijn favorieten…

Tijdens het hele spel heb ik me echt wel vermaakt. Maar Luigi’s Mansion 2 heeft een aantal elementen die er echt uitspringen voor mij. De gekke karakters zoals Professor E. Gadd maar ook de humor in het spel. Hieronder een klein overzicht van mijn favorieten:

Favoriete karakter: Je zou denken dat mijn favoriet Luigi is maar… nee! Mijn hart ligt toch wel bij Polterpup. Wie is Polterpup? De naam zegt het al een beetje. Een pup(py)! Een schattig geestenhondje die af en toe roet in het eten gooit.

Polterpup

Favoriet element: De humor in het spel vind ik erg leuk. De spoken waar je achter aan gaat zijn niet gewoon een 2.0 versie van elkaar. Ze hebben namelijk ook echt hun eigen karakter. Luigi zelf is erg bang en dit zorgt natuurlijk ook voor grappige momenten. Je kunt bijvoorbeeld met je controlpad Luigi schattige kreten laten slaken. Hieronder een klein stukje van gekke Luigi.

WAP Label: I’m hooked!

Ik geef het spel de label: I’m hooked! Dat is namelijk echt het gevoel dat ik bij het spel had. Het duurde een tijdje voordat ik het spel had maar het was het wachten waard. Elk minuutje dat ik vrij heb, wil ik graag besteden aan Luigi’s avontuur. Het is een spel dat je uitdaagt door de vernieuwende gameplay en nieuwsgierig houdt door het leuke plot.

Wil je meer lezen over Luigi’s Mansion 2: Dark Moon? Dan vind je op de Nintendo-site alles over de karakters, het verhaallijn, de landhuizen etc.

Heb je het spel al gespeeld? Of nog niet? Is het ook zo vernieuwend voor jou?

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>